Міст експрес - Порушення закону

0

Моїй радості не було меж, коли я дізнався, що працюватиму в компанії "Міст Експрес". На сайті цієї фірми в розділі "Про компанію" красується текст: "Компанія «Торговий Дім «Міст Експрес» в Україні представляє інтереси міжнародної корпорації «Meest Corporation Inc.» та входить в одну з найбільших в Україні фінансово-промислову групу «Росан»." (компанія з іноземними інвестиціями це ж так класно!!!), а в розділі "Кар"єра": "ТОВ "Торговий Дім "Міст Експрес" забезпечує своїм працівникам: ... - прогресивну мотиваційну систему, високий рівень оплати праці; - надійні і прозорі трудові відносини, соціальні гарантії відповідно до законодавства України" (можливо хоч така компанія справді відноситься до працівників з належною повагою!).
І вроді спершу все виглядало дуже гарно - 3000 грн. на руки!!! І навіть пропустив той факт, що офіційно отримуєш приблизно 2000 грн., а решта - в конвертику...) Нехай! Так зараз всі роблять!) І той факт, що "мотиваційна система" у них не працює, також не особливо мене засмутив. Я ж отримую 3000 грн.! Це і так добре порівняно з іншими фірмами у Львові!)
І тут відрядження... 220 грн. добових! Клас! А потім співробітники пояснили, що 140 грн. тобі знімуть з "чорної зарплати"... Не важкими математичними підрахунками зрозумів - фактично фірма оплачує 80 грн... Досить печально...
А з нового року взагалі почались "веселощі"...) Листи від начальства сипались щомісяця:
1. "Потрібно написати заяву на 0, 5 ставки. Ви отримаєте на карточку вдвічі меншу зарплату, однак все решта Ви отримаєте готівкою. Загальна сума все одно буде 3000 грн.. Це тимчасово, на січень-лютий." (на жаль листа не маю).
2. "... Ні для кого не буде секретом, що ми працюємо в компанії, яка в своїй діяльності відчуває сезонний вплив активності споживачів наших послуг. ... Ще одним фактором який з початку цього року має вагомий негативний вплив на обсяги валового доходу нашої компанії це соціально-економічний, політичний фактор. ... Прошу з розумінням поставитись до того, що компанія змушена зменшити Вашу ЗП на 10% за січень та лютий 2014 р. ..." (з листа ген. директора від 26.02.14).
3. "... В зв"язку з загальними політичними та економічними проблемами в Україні збільшення продажів під великим сумнівом. ... Пропоную ... піти в квітні на місяць у відпустку за власний рахунок, ... Якщо не згодні, будь-ласка, я не заперечуватиму Ваше звільнення за згодою сторін або за власним бажанням. ..." (з листа керівника відділу після наради з вищим керівництвом від 18.03.14).
4. "... Як альтернатива рішення скорочення або звільнення, пропоную адмінперсоналу ... написати заяву з 01.04 на квітень 2014 року про перевід на 0, 5 ставки з відповідними нарахуваннями з/п. ..." (з листа керівника відділу після наради з вищим керівництвом від 19.03.14).
5. "... В зв"язку з складною економічною та політичною ситуацією прийнято рішення про закриття проекту "Пряма поштова доставка" з 01.06.2014 року. В зв"язку з цим: ... 3. Працівники ЦО ППД (автор: центрального офісу "Прямої поштової доставки"), аналогічно до підрозділів, сьогодні штатні працівники повинні написати Заяви на звільнення за згодою сторін з 01.06.2014 року. ..." (з листа керівника відділу від 15.05.14).
Як результат всього вище описаного:
1) На 0, 5 ставки ми пропрацювали з січня. Хоча фактично ми мали перебувати на таких умовах в січні, лютому, квітні. Ніхто навіть не пробував сперечатись, бо переживали щоб виплатили "чорну готівку" та не звільнили по якійсь статті.
2) Відділ закрили. Людей скоротили без жодного наказу (а це 15 чоловік в центральному офісі та близько 300 чоловік по Україні - хто офіційно оформлений, хто на ЦПХ, хто просто працював на внутрішніх договорах які не мають жодної юридичної сили). Відповідно люди залишились без роботи та без додаткової допомоги, яка виплачується при скороченні.
3) Ніхто особливо не обурювався за зняття 10%, за переведення на 0, 5 ставки, за те, що примусово в квітні брали відпустку за власний рахунок на пів місяця і як наслідок мали недоотримати пів зарплатні... Все ж краще ніж без роботи... Але при звільненні повідомили, що ще й мають зняти за травень 25% із зарплати. І того від початку року 95%!!! На працівниках економили як могли...
4) "А відшкодування за невикористану відпустку?" При такому питанні відповідь одному із звільнених працівників від людини, яка нараховувала заробітну плату, була наступна: "На карточку Ви офіційну частину отримали! Які ще питання? А, Ви про те, що примусово були переведені на 0.5 ставки і про "чорну готівку" та відповідно що середня зарплата, з якої вираховують суму відпускних, є меншою ніж 3000 грн. в місяць? Так фірма цього не виплачуватиме! Дякуйте що Вам нарахували цю частину на карточку та з чорної готівки зняли тільки 500 грн., а не всю суму! Фірма вже 5 років виплачує офіційну частину та потім знімає її з готівки яку отримуєте на руки" (це скорочений підсумок розмови).
Вибачте, що так багато написав! Просто хотілось попередити людей, які зібрались працевлаштовуватись на ТОВ "ТД "Міст Експрес"! Добре подумайте перед прийняттям такого рішення! Там керівництво не рахується з думкою працівників...
Чому не звернувся в Прокуратуру чи інші органи? Бо боюсь за себе та своїх близьких... Не відомо які "знайомства" мають керівники...

Проверьте корректность заполняемых полей!
Вы можете добавить свой комментарий к этой жалобе. Пожалуйста, Проверьте
правописание перед публикацией комментария !